вівторок, 23 червня 2020 р.

Міжнародні сорти винограду

Якщо відтінки властивого смаку вина визначаються географією, вихідним матеріалом для нього служать все ж сорти або сорт винограду, який, починаючи з середини XX ст., відіграє в мові вин все більш важливу роль.

Сьогодні серед любителів Chablis дуже мало кому відомо назву винограду, з якого робляться вина цього північно-французького апелласьона: Chardonnay.
Хоча б поверхневе знайомство з дев'ятьма міжнародними сортами винограду - це гарний початок для будь-якого, хто хоче стати освіченою за частиною вин  людиною. 
Однак для того, щоб почати ґрунтовно розбиратися і в хороших, і в чудових винах Європи, а також в тонкощах вин інших регіонів, необхідно задовольнити свого роду географічну цікавість.
Матеріал, подібний на цьому сайті, допоможе розібратися, чому Hermitage, зроблений з того ж самого сорту Syrah, але виріс на 48 км вище по річці, на схилах Cote Rotie, володіє іншим смаком.
Совиньон.pngСпоживачі вина так раділи (що й зрозуміло) простоті мови виноградних сортів, що останнє десятиліття XX сторіччя. стало свідком гарячкового розведення найбільш відомих різновидів винограду у всіх куточках світу, де вони тільки здатні рости. Виноградарів охопила лихоманка, пов'язана із захопленням сортом Chardonnay, а споживачі норовливо переключилися з білих вин на червоні. В результаті з'явилися десятки тисяч гектарів з молодими лозами Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon і Syrah / Shiraz.
Місцеві сорти винограду, які довели за багато років, що вони краще за інших пристосовані до Закарпаття своїми кліматичними особливостями, були оцінені заново.
Більше на сторінці сайту.
 

1 коментар:

  1. What to Play on the Strip in Las Vegas - Dr. Johns Hopkins
    Looking to find some Las Vegas 강릉 출장샵 gambling excitement? 상주 출장마사지 Here's 양산 출장안마 a look at some of the most popular casinos around the world. Wynn Las Vegas; Wynn 경상남도 출장안마 Macau; 세종특별자치 출장마사지 The Mirage

    ВідповістиВидалити